Делегация от EIT Food на среща със студенти, бизнес и наука в Аграрен университет- Пловдив
Делегация от Европейския институт за иновации и технологии в агро-хранителния сектор (EIT Food), водена от изпълнителния директор на института д-р Анди Зинга, е на посещение в Аграрен университет-Пловдив на 22 май. Събитието ще бъде съпътствано от изложение на български стартъп компании от сектора. Представителите на Европейския институт за иновации и технологии ще се срещнат с иновационната екосистема от региона, по покана на Аграрен университет – Пловдив, който заедно с варненската организация РАПИВ, са официални представители на европейския институт за България. Темата на срещата е “Иновации в агро-хранителния сектор- изграждане на синергия за по-добри възможности”. Събитието ще се състои от 11:00 ч на 22 май 2023 г. в Аграрен университет- Пловдив, Аудитория II, а от 10:00 ч посетителите ще могат да разгледат изложбените щандове на български стартъпи. Срещата е отворена за всички желаещи да присъстват.
EIT Food е част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT и има за цел да подкрепя и подпомага предприемачи, иноватори и студенти да разработват решения за глобалните предизвикателства, свързани с храната, за да се ускори внедряването на иновации, да се създават нови работни места и да се развиват настоящите. EIT Food цели също да революционизира начина, по който нашата храна се произвежда, консумира и рециклира, и да създадава устойчив и ефективен агро-хранителен сектор и кръгова биоикономика. EIT Food осигурява на стартиращите компании правилните връзки, ресурси и инструменти, .технологично валидиране, обучение, менторство и финансиране, необходими за растеж и успех.
ПРОГРАМА