Skip to content Skip to footer

АгроХъб.БГ на АГРА 2023

По време на международното специализирано изложение АГРА 2023 в Пловдив, което се провежда от днес, 21.02. и ще продължи до 25. 02. 2023 г. AgroHub.BG  се представя чрез щанда на един от партньорите в консорциума – ИЗК Марица. Едва няколко месеца след стартирането на проекта AgroDigiRise, първият български цифров иновационен хъб в земеделието, одобрен за европейски такъв, вече работи активно и е част от всеки значим форум в агросектора у нас.

Представители на консорциума ще бъдат лектори и в събитие, част от съпътстващата програма на АГРА – Земеделски форум “Фермата: Агроиновации и тенденции”.

Как сателитни снимки, лозарство и прецизно земеделие се обединяват в едно иновативно технологично решение е един от акцентите на презентацията “Земеделието среща технологиите в АгроХъб.БГ”, стартираща в 15.00 часа на 24 февруари /петък/ в зала Пловдив, Конгресен Център, Международен панаир Пловдив. Участниците в събитието ще научат още на какъв етап е изграждането на демо точките в рамките на проекта и ще се запознаят с партньорите, участващи в него, както и още полезна информация за ползата от цифровите технологии в земеделието.

Повече за AgroDigiRise ще разкаже мениджърът на проекта Светлана Боянова. Към нея ще се присъединят експерти от технологичните компании ТехноЛогика, Ондо Солюшънс и Бивайн, чиято съвместна работа е ключът към дигиталната (р)еволюция в земеделието. Заместник-директорът на ИЗК “Марица”, доц. Д-р Иванка Тринговска, ще представи в аванс Националния демо център – мястото, където посетителите предстои да видят как работят технологиите, да се срещнат със специалисти и да развият дигиталните си умения с иновативни и интерактивни обучения.

По време на провеждането на АГРА 2023, посетителите ще могат да научат повече за AgroHub.BG на щанда на ИЗК Марица, който се намира в Палата 6, щанд А2. Експертите от института ще предоставят информация за богатото портфолио от услуги, които ще се предоставят безплатно в рамките на проекта AgroDigiRise, както и за Националния демо център, на който именно те ще бъдат домакин.

В рамките на АГРА ще продължи и разпространението на АНКЕТАТА, посветена на нуждите на потребителите от обучения и услуги, свързани с повишаване на техните цифрови знания и компетенции. Благодарение на анкетата, както и на богатия си експертен потенциал, AgroHub.BG цели да изгради своето разнообразно портфолио, насочено към идентифицираните потребности на целевите групи. Анкетата ще се разпространява на АГРА 2023 през целия период на изложението от 21 до 25 февруари чрез QR кода на анкетата или попълването на хартиен екземпляр от щанда на ИЗК „Марица” – щанд A2 в палата 6!