Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICTurkey 2019 – възможности за партньорства по Хоризонт 2020

Председателят на Институт за агростратегии и иновации Светлана Боянова е българския участник във форума

ICTurkey 2019 – международно брокерско събитие се провежда днес в Истанбул. Форумът се организира от Съвета за научни и технологични изследвания на Турция /TUBITAK/ с подкрепата на финансирания от ЕС проект „Турция в Хоризонт 2020”. Събитието е насочено към предстоящите приеми, свързани с информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и междусекторни теми по „Хоризонт 2020“ – 5G мрежи, интернет от следващо поколениe, Big Data и приложения, Smart здраве и грижа, цифровизация на европейската промишленост.

Председателят на Институт за агростратегии и иновации Светлана Боянова е българския участник във форума ICTurkey 2019. „Възможностите, които предоставя Програма Хоризонт 2020 са много подходящи за внедряване на иновации в агро-хранителния сектор, но е важно да бъдат идентифицирани точните партньори за реализация на проектната идея“, коментира Светлана Боянова преди събитието. Тя подчерта, че Blockchain технологиите намират все по-широко приложение в турския агробизнес, а в много голяма част от земеделските стопанства в Турция прилагат прецизното земеделие. „С най-голям интерес очаквам с участниците в B2B срещите да обменим идеи за внедряването на цифрови иновативни решения в земеделски стопанствата, а защо не и да разработим впоследствие съвместни проекти“, допълни още Светлана Боянова.

Международното брокерско събитие ICTurkey 2019 в Истанбул ще събере над 440 участници както от изследователски, така и от индустриални общности, участващи в изследванията в областта на ИКТ от ЕС и Турция. Това предоставя уникалната възможност чрез B2B срещи да се установят контакти между турски и европейски изследователи и да се обсъдят идеи за предстоящи съвместни проекти по Програма „Хоризонт 2020“.

Източник: Институт за агростратегии и иновации